16 Haziran 2013 Pazar

Biraz bencil olmakta fayda var sanırım...



Hayatta yaptığımız en büyük hatalardan biriside belki de her adımı düşünerek atmaktır.Bir kere de akışına bıraksak hayattan zevk alır mutlu olurduk...


Hiç kendimizi önemsediğimiz yok varsa yoksa ''elalem ne der''. Sanırım hepimiz bu sözü yüz binlerce kez duymuşuzdur. Özellikle de ailemizden duymuşuzdur. Önemli olan ''ben'' ne derim. Benim duygularım önemli. En basiti mesela sınava giriyoruz düşük aldık ''annem ne der'' diyoruz. Allah aşkına aldığımız notun annemize bir faydası var mı? -Yok! İşte bu yüzden başarısız oluyoruz kendimizi değil de başkalarını önemsediğimiz için. Oysa o durumda kendimizi düşünüp ah ben ne yapacağım? diye endişelenseydik. Bir daha ki ne daha iyisini yapabilirdik.


Sanırım artık önemseme vakti geldi arkadaşlar!



Mesela makyaj yapmayın, kendinize vakit ayırın, pişman olmaktan korkmayın, sonuçları düşünmeyi bırakıp deneyin, yağmurda şemsiyenizi açmayın, sevdiklerinize onları sevdiğinizi söyleyin, kaybetmekten korkmak yerine değerlendirmeye bakın, bağıra bağıra söyleyin dilinize dolanan şarkıyı, kendinizi olduğunuz gibi sevin diyeti bırakın, gururunuzu bir kenara atın bir süreliğine, başkalarının peşinden gitmek yerine kendi yolunuzu çizin, başkalarının ne dediğini mutluluğunuzdan daha çok önemsemeyin. Bunun sizin hayatınız olduğunun ve her dakika tükendiğinin farkına varın. Çünkü yaşamak sadece nefes almaktan ibaret değildir. Hayatın akışına, bırakın kendinizi. Hiç kimse sizden değerli değil.



Sevgi , aşk ; bunlar elbette güzel duygular. Ama bu duygular için kendini yormak , üzmek , sıkmak sadece kendımıze yaptığımız bir kötülüktür. Sonuç olarak kendimizi düşünelim , düşünmelisiniz.Bu hayatta iyi günümüzde de kötü günümüzde de konuşan çok olur. Evet evet sadece konuşurlar hiç bir faydaları olmaz.



Mesela sizi yargılayan insanlar olacak , ki olmuştur. Gülüp geçmelisiniz! Biz kendimizi bildikten sonra elalemin ne önemi var. ''Elalem'' ne zaman yardımımıza koştu. Gerçi o ''elalem'' diye adlandırdığımız varlıkların kim olduğunu henüz çözemedik. Çözen olursa mesajlara açığım arkadaşlar.Neyse arkadaşlar çok konuştum galiba. ama unutmayın ''SİZİ SİZDEN BAŞKA ANLAYAN YOKTUR''Bu arada ben ''Küboş''. Kendime marjinal bir isim bulamadığım için sevimlilik yapayım dedim. İyi okumalar.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder