6 Temmuz 2013 Cumartesi

Ev yapımı ramen denemesi.

İnternette baya bir araştırdım ev yapmı ramen konusunu.
Marketten alıp denedim bunu da yazmıştım bloga ama neden kendim yapmayayım ki? Hem daha güvenilir hemde kendi damak zevkime göre istediklerimi ekleyebilirdim. Ramen işte bu yüzden çok yönlü bir yemek. Her şeyi katabiliyoruz. Soğandan bibere, etten tavuğa, yumurtadan peynire kadar..

Bir çok sitede tarifini gördüm. E bana da aklımda kalanlarla denemek kaldı. Bence denemelisiniz pişman olmazsını. Şimdi anlatmaya geçeyim.



Bura da yani Antalya'da ramen eriştesi bulmak biraz güç.Bu yüzden normal makarnadan denedim ben. Yarım paket makarnayı tencere koydum ve sıcak su ekledim. İçine biraz sıvıyağ koydum ve biraz tuz attım ( yapışmaması için). Onlar pişerken ;


Domatesleri ve biberi küp küp doğrayıp ve bir kaşık salçayı küçük bir tavaya koydum.
Herhangi bir acı sos da olabilir ama ben bunu kullandım. Almanya'dan gelmişti.Baya acısı etkili.
Hepsini tavaya atıp kavurmaya başladım. Biraz tuz, kimyon, karabiber, kekik attım. Bir de daha önceki hazır aldığım ramenden kalan sığır eti tozundan ekledim.
Daha sonra bu karışımı ocakta pişmekte olan makarnanın içine döktüm, ve biraz karıstırdım. 5 dakika sonra altını kapatıp dinlenmeye bıraktım.

Daha sonra derin bir kaseye aldım. Afiyetle yedim. Bence denemelisiniz. Hepinize afiyet olsun. Biraz acılı olmasında fayda var arkadaşlar. Mükemmel oluyor.


-KÜBOŞ






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder